Kom i kapp
Mina sidor / Kundlogin


transp


I TV4 Nyhetsmorgon kunde vi se ett väldigt intressant inslag om ”Diagnoser i skolan”. Lyssna till pappa Laszlo Hegedüs som skrivit boken skoljuridik ur ett föräldraperspektiv och rektor Elinor Kennerö Tonner på Källbrinksskolan. De delar med sig om sina erfarenheter hur man kan hjälpa barn med NPF diagnoser som halkar efter.

De belyser vikten av att personerna som vistas i skolan, lärare, rektorer och elevhälsoteam mfl. ska få rätt utbildning i ämnet, kunskap om diagnoser.

Se hur de testar olika hjälpmedel såsom Protac MyFit Bollväst ”ett yttre skal för inre harmoni”, pillerillsaker, Klocka Time Timer, Protac KneedMe Knätäcke och Diskus.

Som rektorn i reportaget själv säger:
- Det är Lärarna som ska göra elevens dag och hjälpmedel är en bonus.

På Komikapp ordnar vi utbildningar, tex ”Skola på lika villkor”. Hela arbetslag, skolhälsan, rektorer, föräldrar med flera är varmt välkomna. Vi finns i Varberg och i Bromma. Kontakta oss vid intresse.Lyssna gärna på inslaget från P4 Malmöhus där arbetsterapeut Tina Järvenpää talar om förskrivning och utprovning av tyngdtäcken. Vi är väldigt glada över att många barn och vuxna mår mycket bättre med hjälp av våra sensomotoriska hjälpmedel.

Protac Bolltäcke™ är utvecklat med utgångspunkt från den amerikanska arbetsterapeuten och psykologen A. Jean Ayres teorier om sinnesintegrering förkortat SI.
Bollarna och tyngden gör att trycket mot kroppen hela tiden varierar. Det har en mycket lugnande verkan, samtidigt som det stimulerar kroppsuppfattninge
Protac Bolltäcke™ har förskrivits i Sverige sedan 90-talet och skänkt ökad livskvalitet till både stora och små.
Enligt Tina Järvenpää behåller de flesta tyngdtäcket de har fått utskrivet och märker en effekt på en halvering av insomningstiden.

Ta gärna del av studien, Use of Ball Blanket in attention-deficit/hyperactivity disorder sleeping problems, som är gjord på barn med ADHD i åldrarna 8-13 år.

* Med Protac Bolltäcke™ somnade barnen 39% fortare än tidigare.
* Efter två veckor somnade barnen inom en halvtimma.
* Antalet kvällar när barnen somnade inom 15 minuter steg från 38% till 70%.
Studien är utförd av Specialläkare i psykiatri Allan Hvolby, Syddansk Universitet i Esbjerg, Barn- och Ungddomspsykiatrisk Avdelning. Professor Niels Bilenberg, Syddansk Universitet i Odense, Barn- och Ungdomspsykiatrisk Avdelning.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/08039488.2010.501868


Vi är väldigt glada och stolta över våra produkters medverkan i Nyhetsmorgon!
Känns alltid bra när man får höra hur vi kan få familjers vardag till att bli bättre.
Bolltäcke Sinnesrum

transpKlicka här för att bläddra i katalogenAktuellt
Skola på lika villkor - Workshop
8 maj kl 9.30-12.00 i Bromma. Möter du barn och ungdomar i grundskolan med neuropsykiatriska diagnoser? Välkommen till en värld full av sinnesstimulering - sensomotorik - lek och k ...


BUP-kongress
Vi deltar på BUP-kongressen i Luleå 24-25 april.  ...


NPF-forum
NPF-forum 3-4 maj på Kistamässan, vi är med som utställare. Årets tema är "Se möjligheter - metoder och verktyg för en ...


Demensdagarna 24-25 maj
Demensdagarna är 24-25 maj på Malmömässan då är vi är med som utställare. Besök oss gärna!  ...


Föreläsning Gun Aremyr
6 september, 9-16, Umeå. Att njuta av livet när man har en demenssjukdom. Gun Aremyr och Komikapp som föreläsare. Hur kan vi bidra till sinnesnjutning och sinne ...


Startkit för grundskolan
Erbjudande! Skola på lika villkor. Vi har tagit fram ett startkit för att ni ska kunna investera i en bättre skolmiljö för eleverna. Hjälpmedel är en tillgång för ALLA elever, inte ...


Katalog 17/18
Vill du beställa ett exemplar av vår katalog? Maila oss ditt namn och adress. ...


transp